Yogiraj

Yogiraj • Organic & Toxin Free – Det är ett självklart val för mig att arbeta med produkter som är hållbara både för människa och natur. Jag har valt ut mina egna godbitar ur sortimentet och kan beställa in om du önskar något jag inte har.

Yogiraj logga med länk till Yogiraj

Dåtid

Yogiraj grundades i Sverige 2009 av en professor i neurofysiologi vid Lunds Universitet, som också arbetade som yogalärare. Han blev oerhört bekymrad över studier om att kroppen tar upp så mycket gifter från olika material redan efter 26 sekunder. Därför beslöt han sig för att börja producera och sälja giftfria yogamattor och yogaprops. Inte minst eftersom stora delar av kroppen har extra mycket kontakt med olika material just i yoga. Han besökte också fabrikerna själv för att säkerställa goda arbetsförhållande och skapa långsiktiga relationer.

Nutid

Med ambitionen att fortsätta förse yogautövare med giftfria yogamattor och yogaprops, har nya ägare tagit över stafettpinnen. Deras vision är att utveckla Yogirajs varumärke utifrån samma grundvärderingar som tidigare. Yogirajs produkter är 100 % giftfria – inte 49 % – som många andra ”eco-friendly” produkter har visat sig vara. Yogiraj värnar om naturen och hämtar sin inspiration till produkterna därifrån. Med Yogirajs produkter kan du utforska yogans värld och utveckla din yogapraktik samtidigt som du skyddar både natur, dig själv och andra från skadliga gifter.

Framtid

Men stora förändringar världen över har det aldrig varit så viktigt som nu, att leva och verka för en hållbar framtid. Yogiraj strävar ständigt efter hållbarhet och det gäller såväl ekologisk hållbarhet, med ansvar för naturen och allt levande i den. Som social hållbarhet, med människans hälsa och välbefinnande i fokus. Och ekonomisk hållbarhet, genom att hushålla med resurser och producera material som håller länge och sedan kan återvinnas på ett miljövänligt sätt.

LOHAS – Lifestyle of Health & Sustainability, är ett begrepp som syftar till människor som vill leva ett hälsosamt och innehållsrikt liv utan att göra det på bekostnad av någon annan. Över 40 % av alla svenskar stämmer in på LOHAS och det motsvarar en hög ranking världen över. Är du också en LOHAS?

Länk till webshop hos InCare för att handla svenska yogaprodukter från Yogiraj - ekologiska och giftfria material
Länk till att läsa om skötsel av yogaprodukter från Yogiraj
Close My Cart
Close Wishlist
Close

Close
Categories