Signaturingrediens

M Picaut Skincare’s signaturingrediens är Havtorn och går som en röd tråd genom hela serien. Havtorn kallas även ”The Beauty Berry” för alla dess positiva effekter på huden, både genom hudvårdsprodukter men givetvis även genom att äta bären. I M Picaut’s produkter används extrakt både från havtornsfröet och fruktköttet för att få maximal effekt.

Havtorn - The Beauty Berry - Signaturingrediens i M Picaut Skincare.

Havtorn

Havtorn har använts i tusentals år inom traditionell kinesisk medicin för sin helande verkan och förmåga att bromsa hudens åldrande. Än idag är havtorn hyllad som Anti-Age ingrediens tack vare sin förmåga att agera transdermalt (gå ner i de djupare skikten i huden) och revitalisera huden, genom att öka hudens ämnesomsättning och sakta ner åldersprocessen.

M Picaut använder både extrakt från havtornsfröet och från fruktköttet i sina produkter för att uppnå maximal effekt. Extrakt från fruktköttet har först nyligen blivit tillgänglig för skönhetsbranschen, vilket har öppnat ytterligare dörrar i jakten på naturlig och effektiv Anti-Age.

Havtorn passar utmärkt till känslig hud, även den tunna huden runt ögonen. Ingrediensen är mycket läkande och kan även balansera olika typer av hudproblem såsom acne, eksem och dermatitis (en hudåkomma med kliande knottror och blåsor, som ofta hänger ihop med glutenintolerans). Även vid behandling av brännskador finns dokumenterade goda resultat med havtorn.

I havtorn finns 190 bioaktiva ämnen och höga doser av ovanliga och nyttiga fettsyror, antiinflammatoriska ämnen och vitaminer. Havtorn är också fullspäckad med C-vitamin och antioxidanter. En antioxidant skyddar huden mot fria radikaler, ämnen som i för stor mängd (t.ex. vid luftföroreningar) bryter ner huden och bidrar till för tidigt åldrande. Havtorn motverkar även hyperpigmentering i huden och har en skyddande effekt mot strålning.

Verksamma ämnen

  • Betakarotiner och karotiner; som skyddar huden mot solskador.
  • Ferulic Acid; en antioxidant som verkar renande, antibakteriellt och antiinflammatoriskt.
  • Flavonoider (ämnen som liknar antioxidanter), som Kaemperol och Isorhamneti; som bygger upp skadad hud, stärker väggarna i de små blodkärlen och motverkar infektioner.
  • Palmitoleic Acid (Omega 7); en unik fettsyra som saktar ner hudens åldersprocess. Naturlig Anti-Age.
  • Quercetin; en flavonoid som förbättrar problemhud, verkar som en antihistamin och sägs vara naturens främsta antiinflammatoriska ingrediens.
  • Salicylic Acid; som har en mild exfolierande effekt, påskyndar hudens cellförnyelse och verkar antiinflammatoriskt.
  • Vitamin A och Pro-vitamin A; höga doser som förbättrar hudens ämnesomsättning och saktar ner åldersprocessen. Motverkar även hyperpigmentering.
  • Vitamin B, C samt E (Tocopheroler). Samt järn, kalcium, magnesium och zink; Naturlig och effektiv Anti-Age.
Länk till webshop hos InCare för att handla svensk och ekologisk hudvård och kroppsvård från M Picaut Skincare. Ekologiska produkter. Havtorn. Serum. Anti-Age.
Länk till att läsa mer om M Picaut Skincare - Företaget bakom Mette Picaut som producerar ekologisk hudvård - svenska och ekologiska produkter med havtorn.
My Cart
Close Wishlist
Categories