M Picaut Skincare’s signaturingrediens är havtorn och går som en röd tråd i deras hudvårdsprodukter. Havtorn kallas även ”The Beauty Berry” för alla dess positiva effekter på huden, både i hudvårdsprodukter men givetvis även genom att äta bären. M Picaut använder extrakt från både frö och fruktkött från havtorn i sina produkter, i syfte att få maximal effekt.

Havtorn - The Beauty Berry - Signaturingrediens i M Picaut Skincare.

Havtorn

Havtorn har använts i tusentals år inom traditionell kinesisk medicin för sin helande verkan och förmåga att bromsa hudens åldrande. Än idag är havtorn hyllad som anti-age ingrediens i hudvårdsprodukter, tack vare sin förmåga att agera transdermalt (gå ner i de djupare skikten i huden) och revitalisera huden, genom att öka hudens ämnesomsättning och sakta ner åldersprocessen.

M Picaut använder extrakt från både frö och fruktkött från havtorn i sina hudvårdsprodukter för att uppnå maximal effekt. Extrakt från fruktköttet har först nyligen blivit tillgänglig för skönhetsbranschen, vilket har öppnat ytterligare dörrar i jakten på naturlig och effektiv anti-age.

Havtorn passar utmärkt till känslig hud, även den tunna huden runt ögonen. Ingrediensen är mycket läkande och kan även balansera olika typer av hudproblem såsom acne, eksem och dermatitis (en hudåkomma med kliande knottror och blåsor, som ofta hänger ihop med glutenintolerans). Även vid behandling av brännskador finns dokumenterade goda resultat med havtorn.

I havtorn finns 190 bioaktiva ämnen och höga doser av ovanliga och nyttiga fettsyror, antiinflammatoriska ämnen och vitaminer. Havtorn är också fullspäckad med C-vitamin och antioxidanter. En antioxidant skyddar huden mot fria radikaler, ämnen som i för stor mängd (t.ex. vid luftföroreningar) bryter ner huden och bidrar till för tidigt åldrande. Havtorn motverkar även hyperpigmentering i huden och har en skyddande effekt mot strålning.

Verksamma ämnen i Havtorn

  • Betakarotiner och karotiner – som skyddar huden mot solskador.
  • Ferulic Acid – en antioxidant som verkar renande, antibakteriell och antiinflammatorisk.
  • Flavonoider som Kaemperol och Isorhamneti – ämnen som liknar antioxidanter och bygger upp skadad hud, stärker väggarna i de små blodkärlen samt motverkar infektioner.
  • Palmitoleic Acid (Omega 7) – en unik fettsyra med naturlig anti-age som saktar ner hudens åldersprocess.
  • Quercetin – en flavonoid som förbättrar problemhud, verkar som en antihistamin och sägs vara naturens främsta antiinflammatoriska ingrediens.
  • Salicylic Acid – som har en mild exfolierande effekt, påskyndar hudens cellförnyelse och verkar antiinflammatoriskt.
  • Vitamin A och Pro-vitamin A – höga doser som förbättrar hudens ämnesomsättning och saktar ner åldersprocessen. Motverkar även hyperpigmentering.
  • Vitamin B, C samt E (Tocopheroler) – vitaminer med naturlig och effektiv anti-age
  • Järn, kalcium, magnesium och zink – mineraler med naturlig och effektiv anti-age.
My Cart
Wishlist
Categories