Rättvist Sheasmör från kvinnokooperativ i Afrika. Ekologisk Hudvård. M Picaut Skincare.

Rättvist Sheasmör från kvinnokooperativ

Vissa av M Picaut Skincare’s produkter innehåller ett ekologiskt Sheasmör som kommer från ett kvinnokooperativ i Afrika. Kooperativet ligger i Ghana och verksamheten syftar till att stärka kvinnornas ställning och självständighet samt ge dem en stabil inkomst. Detta bidrar även till att förbättra levnadsförhållandena i regionen.

Sheasmöret utvinner man ur Sheanöten som har sitt ursprung i Afrika. Där har man i tusentals år använt den i bl.a. matlagning, som lampolja och inte minst just till hudvård. Smöret är helt naturligt och veganskt med fantastiska mjukgörande och återfuktande egenskaper.

Kvinnorna i kooperativet inleder processen genom att samla sheanötterna, sortera och tvätta dem. Det är viktigt att rensa bort de dåliga nötterna för att säkerställa ett sheasmör av bästa kvalitet. Denna kunskap har kvinnorna fört vidare till varandra i generationer.

Efter att de har bearbetat sheanötterna enligt sina traditionella metoder så blir resultatet ett mycket näringsrikt och fuktbindande smör med höga halter av nyttiga vitaminer, fettsyror och antioxidanter. Antioxidanterna kan hjälpa till att skydda kroppens celler mot fria radikaler, ämnen som i för stor mängd (t.ex. vid luftföroreningar) bryter ner cellerna och bidrar till förtidigt åldrande.

Sheasmör kan även hjälpa till att skydda mot viss UV-strålning från solen. Naturlig A vitamin och E vitamin är kända för att ge Anti-Age effekt på huden. Stimulerar även produktionen av hudens kollagen (fiberprotein som ger stadga och elasticitet), samtidigt som huden får mycket näring och fukt som fyller ut fina linjer och rynkor.

Sheasmör är en mild ingrediens som snabbt går snabbt in i huden och är mycket välgörande för torr hud. Även jätte bra för gravidmagen och på tunn och känslig barnhud.

Produkter

Detta ekologiska och rättvisemärkta Sheasmör hittar du i följande produkter:

Du hittar samtliga produkter i InCare Shop!

Du kan läsa mer om M Picaut på deras hemsida.

Varmt välkommen till InCare - Din lokala hudvårdssalong och yoga pt studio i Svinninge, mellan Åkersberga, Vaxholm och Täby. Här erbjuder jag ekologisk hudvård och traditionell yoga med hållbarhet och hygien i fokus.


Titta in i InCare Shop efter svenska och ekologiska hudvårdsprodukter från M Picaut Skincare och 100 % giftfria yogaprodukter från Yogiraj. Eller boka lyxiga och ekologiska hudvårdsbehandlingar såsom ansiktsbehandling, frans och brynfärgning, fotvård, och klassisk massage. Och investera i kropp och sinne genom pt yoga lektioner och yogakurser.


Kontakta mig gärna! Varma hälsningar / Cecilia Marberg, Auktoriserad Hudterapeut & Certifierad Yogalärare.

M Picaut Skincare – en grön historia
Kristaller – en ingrediens i tiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

My Cart
Wishlist
Categories